Provox Life - Andas bättre, vad du än gör

Image

Introducerar Provox Life för människor som lever med en laryngektomi

Provox Life erbjuder en komplett och flexibel lösning som gör det lättare att hitta och kombinera sina hjälpmedel för många situationer. Alla produkter är utformade och testade för att bättre möta de utmaningar som användare av HME och plåster upplever i vardagen.

Provox Life produktserie består av:

  • Förbättrade HME:er som ger lättare andning och bättre lungrehabilitering dygnet runt
  • Omdesignade plåster med förbättrat material och vidhäftningsförmåga, med bättre passform och ökad komfort
  • Ny patenterad SecureFit-koppling som ger en enklare och säkrare sammansättning av alla Provox Life-produkter

Varför välja Provox Life HME:er och plåster?

Provox Life är en ny generation av hjälpmedel för laryngektomipatienter, inklusive fukt- och värmeväxlare (HME), plåster och tuber som alla passar ihop och underlättar lungrehabilitering dygnet runt.

Som beskrivs av vårt syfte och våra värderingar strävar vi efter att alltid skapa produkter av högsta kvalitet för att säkerställa att vi uppfyller vad vi lovar.

Tack vare studier och återkoppling från användare vet vi att många lider av slem och hosta och vill kunna andas lättare i vissa vardagssituationer.

Genom att fokusera på dessa utmaningar utvecklade Atos Medical en komplett lösning som minskar slem och hosta och som låter dig delta i dina vardagliga situationer.

Möt Joakim

Efter att ha genomgått en total laryngektomi i januari 2020 introducerades Joakim till Provox Life-serien senare under året. Nu hostar han mindre, tack vare Provox Life HME:er.

Se videon för att höra mer om hans inspirerande resa.

Möt Joakim, laryngektomerad 2020

Möt Bent

Bent genomgick en total laryngektomi 2017. Idag tycker han att livet är bra och är glad över att han kan tala utan att behöva använda händerna. Det får honom att känna sig som han gjorde före operationen. Han tycker om att cykla eftersom det är som terapi. Bent använder Provox Life när han utför de aktiviteter han tycker om.

Möt Bent. Välmående efter laryngektomi.

Vad är annorlunda?

Vi har gjort subtila förändringar i samtliga HME:er, vilket har resulterat i betydande fördelar. Genom att öka diametern förbättras befukting och andning vilket är avgörande för förbättrad lunghälsa.

Andra förbättringar inkluderar:

Andra förbättringar inkluderar:

  • En flexibel och mjukare ring med lägre höjd ger en förbättrad tätning runt stomat för en säkrare passform.
  • Den bredare ringen med lägre höjd underlättar rengöring av stomat.
  • SecureFit-kopplingen har ökad säkerhet och hjälper till att förhindra att HME lossnar, till exempel vid hosta. Kopplingen sätts i med ett ”klick” och kan enkelt vridas loss.
The Provox Life innovation

Provox Life HME:er

Provox Life är en ny generation av hjälpmedel för laryngektomipatienter, inklusive HME:er, plåster och tuber som alla passar ihop och underlättar lungrehabilitering dygnet runt. Du behöver tid för att vänja dig vid att använda en HME, men när du är bekväm och redo att bli mer aktiv erbjuder Provox Life HME:er och plåster för alla tillfällen.

Vad består den nya produktfamiljen av?

Provox Life HME:er har förbättrats och designats om för att ge bästa möjliga lungrehabilitering och lättare andning. Genom att använda HME dygnet runt, både natt och dag, förbättras rehabilitering och befuktning av lungorna. Studier visar att slem och hosta kan minskas avsevärt efter bara två veckors kontinuerlig användning av HME.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Provox Life-plåster

De innovativa klöverformade Provox Life -plåstren är tillverkade av förbättrade material som ökar komforten och passar olika hudtyper och stomaformer. Den förbättrade vidhäftningen hjälper till att säkra plåstret i olika vardagssituationer, och den klöverformade designen ger en bättre passform.

Image
Image
Image
Image

Forskningen bakom Provox Life HMEs

Under forskningsfasen av Provox Life följde vi ett antal användare i deras hem, på jobbet och när de ägnade sig åt sina fritidsintressen för att förstå deras huvudproblem efter en laryngektomi.

Lär dig mer om vår forskning bakom Provox Life HMEs.

Forskningen bakom Provox Life

Dela

Spara till mitt innehåll