Sök
close

Välkommen till Atos Medical

Börja med att välja ditt land.

Sverige
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Bekräfta ditt val
  • Ditt land:Sverige

Tala med hjälp av en röstventil

Du kan ha hört mycket om att tala med en röstventil, men varför tycker många att det är det bästa alternativet efter en laryngektomi?

Hur det fungerar

En röstventil är en liten protes vanligtvis tillverkad i medicinskt i silkon som i de flesta fall sätts in under laryngektomin eller kort därefter. Den placeras mellan matstrupen (”esofagus”) och luftstrupen (”trakea”), med två ”flänsar” på varje sida som håller den på plats. Mellan dessa flänsar finns ett mindre rör som innehåller en envägsventil. Denna ventil öppnas när du talar och är stängd när du äter eller andas för att hindra att något olämpligt kommer in i luftstrupen – som saliv, mat eller dryck.

Genom att blockera ditt stoma med ett finger omdirigeras luften du andas ut genom röstventilen och in i matstrupen. När denna luft passerar matstrupen vibrerar vävnaden och skapar ett ljud. Detta kallas ”trakeoesofagealt tal (TE-tal)”. Det har nu visats att trakeoesofagealt tal är det bästa sättet att tala igen efter en laryngektomi.

 

 

Provox röstventiler

För att känna dig trygg i ditt tal behöver du en hållbar röstventil som är lätt att tala med, enkel att sköta och som ger bästa möjliga röstkvalitet. En röstventil du kan lita på. Provox erbjuder ett komplett sortiment av röstventiler och tillbehör.

 

Provox® Vega™

Provox Vega  är en röstventil som används av tusentals laryngektomerade personer. Den anses vara en robust, hållbar och pålitlig produkt som är enkel att sköta. Denna röstventil kommer med största sannolikhet att vara din första röstventil.

Det finns också flera specialröstventiler och tillbehör tillgängliga.