• Kontakta oss
  • Sök
  • Sök
  • Kontakta oss
Sök
Leva med laryngektomi

När du genomgår en total laryngektomi innebär det att du måste andas genom ett stoma, i stället för genom näsa och mun. En laryngektomi medför naturligtvis en stor förändring, men det är fullt möjligt att leva ett gott liv. Lyssna till Roy, Tore och Walter när de berättar sina historier.

Roys röst

Lyssna på Roys berättelse och hur Provox FreeHands FlexiVoice ger honom friheten att kunna prata samtidigt som han lagar mat eller kör bil.

Tores röst

Lyssna när Tore berättar hur Provox-röstventiler och Provox FreeHands FlexiVoice hjälper honom att leva ett aktivt liv.

Det hela började med en liten knöl på halsen som Tore och läkarna trodde var harmlös, men efter ytterligare undersökningar visade det sig att det behövdes en total laryngektomi. Efter bara en vecka utfördes operationen.

När Tore kommit hem lärde han sig snabbt att tala igen och kunde återgå till sitt arbete som han älskade. Han fortsatte arbeta i ytterligare 16 år innan han gick i pension.

Något som Tore har hållit fast vid sedan dag ett är att han är helt öppen med att han genomgått en total laryngektomi. Då blir det, enligt hans åsikt, mycket lättare att träffa nya människor och att leva ett aktivt liv igen.

När Tore ser tillbaka på sitt liv som laryngektomerad under mer än 20 år skiljer det sig inte mycket från livet före operationen. Han var förstås tvungen att sluta segla på grund av stomat, men bortsett från det har han kunnat fortsätta med allt han tycker om att göra – dvs. spela golf, umgås med familj och vänner och resa. Ibland går det flera dagar utan att han ens tänker på laryngektomin.

Walters röst

Möt Walter och ta del av hur Provox XtraHME hjälper honom att leva ett aktivt liv efter en total laryngektomi.

Vill du ha mer information om produkterna som Tore, Roy och Walter använder?