Sök
close

Välkommen till Atos Medical

Börja med att välja ditt land.

Sverige
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Bekräfta ditt val
  • Ditt land:Sverige

Tillbehör – plåster och tuber

Med tillbehör, inklusive plåster och laryngektomi-tuber, blir det möjligt för dig att använda en värme- och fuktväxlare (HME) på ditt stoma. Detta är avgörande för att bevara lungornas optimala hälsa och funktion.

Vilket man ska välja

Ett plåster är det vanligaste och bekvämaste sättet att fästa HME-kassetten på ditt stoma. Du fäster bara plåstret på stomat och följer noggrant instruktionerna när du fäster HME-kassetten på det.

Ibland är det fördelaktigt att använda en Provox LaryTube eller LaryButton, men oavsett ska du alltid konsultera din läkare innan du använder ett plåster.

Olika plåster för olika situationer

Det finns olika typer av plåster beroende på din typ av aktiviteter och hur känslig din hud är.

 

Det bästa plåstret för att vara aktiv

Använd Provox StabiliBase för aktiva dagar. Det är ett starkt och stabilt plåster som tätar HME-kassetten väl. Detta är det bästa valet för att undvika att sätta stor press på plåstret om du pratar mycket. Det passar också bra för handsfree-tal.

 

Det bästa plåstret för mindre aktiva dagar

Provox FlexiDerm är mjuk och flexibel och kan justeras för att passa formen på ditt stoma, utan att förlora någon vidhäftande förmåga.

 

Det bästa plåstret om din hud är känslig

Provox OptiDerm är mindre klibbigt jämfört med våra andra plåster och är gjort i ett material som är skonsamt mot huden. Det är ett bra val direkt efter en operation eller strålbehandling, och särskilt om du har känslig hud som är benägen för irritation.

Behöver du hjälp med att hitta rätt plåster?

Kontakta mig

Provox Luna rätt val när du ska sova

Provox Luna är mjukt och lent på huden, och ringen är mindre, vilket kan göra det bekvämare att sova (länk till produkt). Vi tillverkade det även med en särskild ”hydrogel” som har en lugnande, kyleffekt. Du kan komma att märka att huden känns mindre irriterad, och det kommer att vara till hjälp när du använder ditt dagtidsplåster.

Få gratisprover nu

Skicka mig prover

Att få till en bra vidhäftande tätning

Det är lätt hänt att huden runt halsen blir irriterad om du inte är försiktig när du byter plåster. Ibland kanske du även måste kämpa för att få till en bra och stark tätning. Det är därför vi har utvecklat verktyget för rutinbyte av plåster. Detta vägleder dig genom stegen i det dagliga bytet TA BORT – RENGÖRA – FÖRBEREDA – APPLICERA.

Vårt verktyg för rutinbyte av plåster leder dig genom stegen för att byta ditt plåster för dagtid och nattetid.

Byta plåster

Det är viktigt att ta hand om huden runt ditt stoma. Om du gör det löper du mindre risk för skador eller hudirritation och dina plåster kommer att sitta kvar längre.

 

Tips för att hjälpa dig att vårda din hud:

  • Applicera Provox Adhesive Remover på ditt dagtidsplåster innan du tar bort det.
  • Efter att ha tagit bort ett plåster, ska du rengöra huden runt ditt stoma med tvål och vatten eller en Provox Cleaning Towel.
  • På natten använder du Provox Luna som ett lugnande alternativ för att hjälpa dig att sova bekvämare.
  • På morgonen kan du använda vatten för att enklare ta bort Provox Luna. Rengör huden med en Provox Cleaning Towel eller tvål och vatten. Låt torka.
  • Om din hud är känslig ska du använda Provox Skin Barrier och låt den torka innan du sätter på ett dagtidsplåster.

Laryngektomi-tuber och knappar

Ibland kan din läkare rekommendera att du ska använda en Provox LaryTube eller LaryButton.

Provox LaryTube är en kanyl som håller Provox HME på plats på stomat, samtidigt som det förhindrar att stomat krymper. Det kan användas i stället för ett plåster direkt efter operation, under strålbehandling när det inte är möjligt att använda ett plåster, och ibland när huden är irriterad. Provox LaryTube är fäst med Provox LaryClips eller Provox TubeHolder.

Provox LaryButton används också för att hålla Provox HME-kassetter på plats på stomat och förhindrar att stomat krymper. Det stannar på stomat av sig självt eller hålls på plats med Provox LaryClips eller Provox TubeHolder.

Om du kan använda en LaryButton beror på storleken och formen på ditt stoma. LaryButton ska sitta bekvämt på ditt stoma utan att orsaka någon irritation eller obehag. Men du bör alltid konsultera din läkare innan du använder ett.